Minä ja mun eläimet

 

Olen Kevät Aalto-Heinonen, tutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja. Opiskelin Keski-Pohjanmaan ammattiopistossa eläintenhoitajan ammattitutkinnon, eläintenkouluttajan linjan.

Keskityn aiheisiin joista tiedän, opiskelen koko ajan lisää.

Perheeseeni kuuluu mies ja kaksi lasta, koirat australian kelpie Kelmi Nils Holgersson eli Nasa the spacemonster sekä uusimpana lisäyksenä Lancashire heeler Kelmi Ruyy eli Laku. Pihassa laiduntaa pieni lauma suomenlampaita sekä pieni parvi kanoja.

Aikaisemmat eläimeni, ensimmäinen oma koira oli vain vähän käytetty, keskikokoinen villakoira Jocky, joka saapui elämäämme 8-vuotiaana, iso kasa huonoja tapoja turkin alle kätkettynä. Jocky eli 16,5 vuotiaaksi ja kynnen rapinat sekä hännän heilutukset seurasivat pitkään vierelläni kaverin jo poistuttua seuraaville jänismaille.

Seuraavan oman koiran otin heti armeijasta päästyäni, isovillakoira Wilma tuli ja valloitti. Aloitimme Wilman kanssa jäljestyksen sekä hakutreenit. Wilman kanssa tuli mietittyä paljon motivointia ja itsetietoisen, omista asioistaan päättävän, älykkään koiran kanssa sai keksiä pyörän monta kertaa uudestaan että oltiin samaa mieltä mitä tänään tehtäisiin. Wilma lopetettiin joulun alla 2011 pitkällisen sairauden jälkeen, 13-vuotta onnea.

Indy, käyttölinjainen malinois saapui kuin varkain ja lähti aivan liian pian. Indy oli poliisin projektikoira Eläintenkouluttajan opiskelujeni kautta ja siinä olikin sitten taas uudet kujeet kun pieni pyörremyrsky oli aina valmis tekemään mitä tahansa töitä, kuinka paljon tahansa. Kouluttaminen ja sen suunnittelu nousi uudelle tasolle, sillä koulun kautta oli oppimis- ja tulostavoitteet asetettu ja niissä yritettiin pysyä. Nenätyöt ja leikin kautta opitut suojelun alkeet olivat hallussa kun kaveri lähti töihin. Hyvää ja tervettä elämää ja työuraa toivotan edelleen Indylle ja uudelle perheelle.

Perheeseen on saapunut australian kelpie Kelmi Nils Holgersson, tuttavallisemmin Nasa. Seikkailu on edessä pienen virtapiikin kanssa, saas nähdä mihin korkeuksiin ylletään yhdessä. Nasa on ollut jo töissä mukana, toimii koulutuksissa esimerkki- ja häiriökoirana. Nasan kanssa tehdään paljon nenätöitä, pikkaisen tottista, mietitään miten kotona ja mualimalla käyttäydytään sekä käydään harvakseltaan agiliitämässä sekä tuijottelemassa lampaita. Jahka emäntä töiltään ennättää. Vuonna 2015 BH ja JK1.

Perheen eläinmäärä taas kasvoi pienellä koiranpennulla. Kelmi Ruyy, eli Laku saapui tyttärelleni harrastuskaveriksi. Laku on Lancashire Heeler, karjakoira aikoinaan, nykyään rotu on enemmän seurakoira. Laku harrastaa emäntänsä, eli tyttäreni kanssa agilityä sekä harvakseltaan pk-lajeja fyysisten raamiensa asettamissa rajoissa.